Vogels

Vogels

Echte dierenliefhebbers winkelen bij Dierenoutlet.nl
  • Snel GRATIS thuis bezorgdVanaf €50 voor 22:00u besteld, morgen in huis
  • Sparen voor leuke kortingenSpaar mee bij elke aankoop voor extra korting
  • 60 dagen bedenktijd en geld terugNeem 60 dagen de tijd om te bedenken
  • Enthousiaste KlantenserviceStuur een bericht of bel ons: 085 001 2025
Snel nodig? Afhalen kan ook:Kijk voor meer informatie bij de verzendinformatie

Zeven aanschaftips voor jouw vogel

Papegaaien, parkieten of kleine zangvogels; voor het houden vogels zijn een aantal basisdingen nodig om jouw vogel het beste leven te bieden. Voordat het zover is, geven wij jou een aantal tips om het houden van een vogel zo leuk en makkelijk mogelijk te maken.

1. Vogelkooi

De vogelkooi of binnen volière is hét thuis van jouw vogel. Kies voor een zo ruim mogelijke vogelkooi, zodat hij zoveel mogelijk bewegingsvrijheid heeft. Laat de vogel daarom ook eens buiten de kooi vliegen. Dit is goed voor zijn vleugels. Vogelkooien zijn er in verschillende maten. Kijk voor de aanschaf goed naar de behoefte van de vogels die jij wilt gaan houden.

2. Vogelkooiaccessoires

Om het jouw vogel zo aangenaam mogelijk te maken, kun je de vogelkooi aankleden met verschillende accessoires. Er zit vaak al standaard een zitstok en vogelbadje in de kooi. Maar deze zijn aan te vullen met ladders, spiegeltjes en meer.

3. Voer- en drinkbakken

Kleine bakjes waar de vogels uit kunnen eten en drinken zijn een absolute must voor in de vogelkooi. Kies voor een kleinere voer- en/of drinkbak, dit houdt het voer vers en het water schoon. Zodra het voer in de bak leeg raakt, stroomt het vanuit het reservoir vanzelf naar de voerbak.

4. Vogelvoer

Afhankelijk van het type vogel zijn er verschillende soortenvoer beschikbaar. Kies altijd voor kwaliteitsvoer waarin voldoende vitaminen en mineralen zitten. Dit voer bestaat meestal uit een mengsel van vruchten, granen en zaden. Als je goed voer geeft zie je dit terug aan de conditie en de veren van de vogel.

5. Snacks

Vogels zijn gek op snacks. Vogelsnoepjes zijn dan ook een fijne aanvulling op het menu. Ze willen er graag wat extra’s voor doen, waardoor je verveling tegengaat. Sommige vogels kan je ook met snoepjes belonen waardoor je ze dingen kan aanleren.

6. Speelgoed

Om verveling tegen te gaan en de vogels bezig te houden, kan je speelgoed in de vogelkooi plaatsen. Kijk goed naar het karakter van de vogel en zoek speelgoed uit wat daarbij past. Vogelspeelgoed zorgt ervoor dat de vogels in beweging blijven.

7. Onderhoud & gezondheid

Het kan voorkomen dat het wat minder goed gaat met jouw vogel. Bijvoorbeeld doordat ze naar een andere kooi zijn verhuisd of omdat ze gezondheidsproblemen hebben. Om dat tegen te gaat zijn er diverse middelen die jouw vogel er weer bovenop helpen.