Katten

Katten

Echte dierenliefhebbers winkelen bij Dierenoutlet.nl
  • Snel GRATIS thuis bezorgdVanaf €50 voor 22:00u besteld, morgen in huis
  • Sparen voor leuke kortingenSpaar mee bij elke aankoop voor extra korting
  • 60 dagen bedenktijd en geld terugNeem 60 dagen de tijd om te bedenken
  • Enthousiaste KlantenserviceStuur een bericht of bel ons: 085 001 2025
Snel nodig? Afhalen kan ook:Kijk voor meer informatie bij de verzendinformatie

Zeven kleine aanschaftips voor jouw kat

Als kattenliefhebber wil je het beste voor je kat. Het zijn ijdele dieren die graag verwend worden. Ook houden ze van slapen op warme plekken en jagen op (katten)speeltjes. Hieronder geven wij zeven tips om het kattenleven en het houden ervan zo aangenaam mogelijk te maken.

1. Kattenvoerbak en -drinkbak

Er zijn verschillende soorten voer- en drinkbakken. Van een simpele bak tot een complete voerautomaat. Krijgt je kat natvoer? Dan is een placemat onder de voer- en drinkbak aan te raden. Zo blijft de vloer schoon. Een drinkfontein zorgt ervoor dat het water vers blijft. Het filtert het water op troep.

2. Kattenvoer

Droge brokken zijn de basis voor een gezonde maaltijd voor je kat. Geef ze af en toe wat natvoer en ze hebben een gebalanceerd dieet. Natvoer is te vergelijken met chips of een zak snoep. Niet heel gezond, maar op z'n tijd erg lekker. Kattensnoepjes zijn, naast dat ze lekker zijn, ook goed voor het gebit. Zo helpt het tandsteen voorkomen.

3. Kattenbak en kattenbakvulling

Kattenbakken zijn er in verschillende maten, met of zonder deksel. Een kattenbak met deksel is ideaal voor als je de kattenbak in huis zet. De overdekte bak zorgt ervoor dat nare luchtjes in de bak blijven. Een overdekte kattenbak inclusief filter zorgt ervoor dat de lucht die uit de kattenbak komt, gefilterd wordt. Zo heb je nog minder last van vieze geurtjes in huis.

Er zijn ook kattenbakken zonder deksel. Deze zijn handig voor als je kittens hebt die nog niet zindelijk zijn of om buiten in de schuur te plaatsen. Deze bakken zullen sneller ruiken en zijn dus niet ideaal voor in huis. TIP: zorg voor een kattenbak per kat. Zo kun je voorkomen dat je kat zijn/haar behoefte buiten de kattenbak doet.

4. Krabpaal voor katten

Katten behouden hun scherpe nagels door te krabben aan een krabpaal. Met een krabpaal voorkom je tevens dat je kat krabt aan meubels en/of de muur. Wij hebben ze in verschillende formaten in onze shop.

5. Manden en kussen.

Katten slapen tot wel veertien uur per dag. Het liefst rollen zich helemaal op in een zachte kattenmand of op een warm kussen. Dit zorgt ervoor dat ze helemaal opladen en klaar zijn voor de jacht.

6. Kattenspeeltjes

Kattenspeeltjes zijn onmisbaar. Katten zijn van nature echte jagers en zullen altijd op zoek gaan naar iets om op te jagen. Jagen op nepmuisjes, veertjes, balletjes en/of andere interactief kattenspeeltjes zorgen voor een vermakelijk speeluur. Leuk weetje: wist je dat er zelfs katten zijn die net als honden apporteren?

7. Kattenluikje

een kattenluikje is de ideale oplossing voor als je jouw kat naar buiten wilt doen, zonder het raam of de deur te openen. Je plaatst het luik in een zelfgemaakt gat in de deur. Zo kunnen ze zelf naar buiten én weer naar binnen.