Aquarium

Aquarium

Echte dierenliefhebbers winkelen bij Dierenoutlet.nl
  • Snel GRATIS thuis bezorgdVanaf €50 voor 22:00u besteld, morgen in huis
  • Sparen voor leuke kortingenSpaar mee bij elke aankoop voor extra korting
  • 60 dagen bedenktijd en geld terugNeem 60 dagen de tijd om te bedenken
  • Enthousiaste KlantenserviceStuur een bericht of bel ons: 085 001 2025
Snel nodig? Afhalen kan ook:Kijk voor meer informatie bij de verzendinformatie

Zeven tips voor jouw aquarium

Bij het houden van tropische vissen komt het nodige kijken. Het is verstandig van tevoren uit te zoeken wat je daar allemaal voor nodig hebt. Daarom hebben we zeven tips op een rijtje gezet.

1. De juiste vissen kiezen

Vissen zijn er in vele soorten en maten. Dat betekent dat iedere vis ook weer een andere behoefte heeft qua watertempratuur, -waardes en benodigde ruimte. Zoutwatervissen zwemmen dan ook het liefst in een zeeaquarium. Heb je liever een goudvis? Dan is een koudwater aquarium beter. In een aquariumboek vind je meer informatie over wat jouw vis nodig heeft.

2. Het aquarium kopen

Zodra je weet welke vissen je wilt, is het tijd voor het kopen van een aquarium. Je kunt ervoor kiezen om er een op maat te maken of een standaardformaat te kiezen. Deze zijn meestal voordeliger. In onze webshop vind je voor elke soort vis een geschikt aquarium. Bijvoorbeeld een juwel aquarium.

3. Aquariumfilter

Een aquarium is een afgesloten ruimte waarin de vissen leven, ademen en hun ontlasting doen. Om het water leefbaar en schoon te houden, maak je gebruik van een aquariumfilter. Een filter zorgt voor helder, omdat de afvalstoffen uit het water worden afgebroken.

4. Aquariumverwarming

Voor zeewater- en tropische vissen heb je al snel een verwarming nodig. Let er op dat de aquariumverwarming altijd een goede capaciteit heeft. Zet hem niet te laag maar ook niet te hoog. Zorg dat het water geleidelijk wordt verwarmd.

5. Aquariumdecoratie

Hoe je een aquarium inricht, hangt af van de vis die je hebt gekozen. Er is veel keuze betreft aquariumgrind of –zand. Wil je planten in het aquarium? Kies dan voor een juiste voedingsbodem. Ook kun je het aquarium decoreren met rotsblokken, kienhoutof speciaal gemaakte ornamenten.

6. Aquariumplanten

Planten geven zuurstof aan het water. Maar niet elke vis zal je kostbare waterplanten heel houden. Je kunt ook kiezen voornep aquariumplanten. Hoe of wat je wilt, is aan jou.

7. Snelle opstart van je aquarium

Als je aquarium is ingericht, de techniek is aangesloten, de bodem, decoratie en planten zijn toegevoegd dan rest er nog maar een ding; het aquarium vullen met water. Een aquarium moet altijd even staan zonder vissen, zodat er goede bacteriën kunnen groeien. Om dit proces te versnellen kun je start bacteriën gebruiken.