Tuin

Tuin

Echte dierenliefhebbers winkelen bij Dierenoutlet.nl
  • Snel GRATIS thuis bezorgdVanaf €50 voor 22:00u besteld, morgen in huis
  • Sparen voor leuke kortingenSpaar mee bij elke aankoop voor extra korting
  • 60 dagen bedenktijd en geld terugNeem 60 dagen de tijd om te bedenken
  • Enthousiaste KlantenserviceStuur een bericht of bel ons: 085 001 2025
Snel nodig? Afhalen kan ook:Kijk voor meer informatie bij de verzendinformatie

Vier tips voor een diervriendelijke tuin

Dieren in je tuin zijn niet alleen leuk maar ook heel nuttig. Maar hoe krijg je die vrolijke vogeltjes, blije vlinders en andere nuttige dieren in je tuin? Hieronder een aantal tips voor een diervriendelijke tuin.

1. Vlinders in je tuin

Als je vlinders in je tuin wilt, is het goed om veel planten te hebben staan. Er zijn verschillende soorten planten die je tuin aantrekkelijk maken voor vlinders. Vlinders eten niet alleen van de planten maar ze leggen daar ook hun eitjes. Omdat ze van beschutte plekjes houden, biedt een vlinderkast in jouw tuin oplossing. Hier voelen ze zich veilig en kunnen ze zich terugtrekken.

2. Vogels in je tuin

Net als bij vlinders zijn planten ook voor vogels van belang. Vogels zijn in een tuin vaak op zoek naar beschutting en eten en drinken. Een kleine vijver en struiken met bessen hebben enorme aantrekkingskracht op vogels. Door je tuin te versieren met vogelhuisjes en nestkastjes hebben vogels de ruimte om zich voort te planten. In de winter kun je de tuinvogels bijvoeren door in een vogelhuisje vetbollen of andere lekkernijen op te hangen.

3. Bijen in je tuin

Bijen zijn hele nuttige dieren. Ze bestuiven bloemen en zorgen ervoor dat de planten en bloemen zich zo verder kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld van bloem naar appel. Zonder bijen kan dat namelijk niet. In een bijenhuis of bijenhotel kunnen bijen schuilen. Ook in een insectenhotel is ruimte voor de bij.

4. Ongedierte weren

Niet alle dieren in je tuin zijn wenselijk. Een muizen- of rattenplaag zorgt bijvoorbeeld voor stress bij tuinvogels en mensen. Ook wespen, vliegen, luizen en ander ongedierte is vaak niet heel wenselijk. Wil je ongedierte weren? Kijk dan bij ongediertebestrijding.