Knaagdieren

Knaagdieren

Echte dierenliefhebbers winkelen bij Dierenoutlet.nl
  • Snel GRATIS thuis bezorgdVanaf €50 voor 22:00u besteld, morgen in huis
  • Sparen voor leuke kortingenSpaar mee bij elke aankoop voor extra korting
  • 60 dagen bedenktijd en geld terugNeem 60 dagen de tijd om te bedenken
  • Enthousiaste KlantenserviceStuur een bericht of bel ons: 085 001 2025
Snel nodig? Afhalen kan ook:Kijk voor meer informatie bij de verzendinformatie

Zeven aanschaftips voor knaagdieren

Konijnen, hamsters, cavia's, ratten, muizen ennoem maar op. Er zijn ontzettend veel verschillende knaagdieren. De een leeft in een kooi, de ander in een hok of zelfs in een aquarium. Een hamster heeft minder eten nodig dan een konijn. Kortom, er komt veel kijken bij het houden van een knaagdier. Om het houden van knaagdieren zo leuk mogelijk te maken, hebben we hieronder een aantal tips op een rijtje gezet.

1. Knaagdierenkooi

Ieder knaagdier heeft behoefte aan een eigen maat verblijf. De een heeft immers meer behoefte aan beweging dan een ander. Belangrijk is dat ieder beest zoveel mogelijk ruimte heeft. Wil je een grote kooi? Of juist een kleinere? Wij hebben verschillende soorten en maten.

2. Kooi- en hokaccessoires

Een hok moet voelen als een thuis. Om dit voor elkaar te krijgen, is het toevoegen van accessoires een goede oplossing. Denk hierbij aan bodembedekking, slaapplekken, loopbruggen tot hangmatten en knaagdiertoiletten. Je kunt het jouw knaagdier hierdoor zo leuk mogelijk maken.

3. Voer en drinkbakken

Stem de grootte van het voer- en drinkbakje af op jouw knaagdier. Kies altijd voor een drinkfles die is afgesloten. Zo wordt het water minder snel vies. Dit voorkomt onnodig schoonmaken.

4. Voeding

Elk knaagdier heeft ander soort voer nodig. Ze hebben namelijk allemaal andere behoeftes. Zorg ervoor dat je altijd granen en brokken in huis hebt. Hier zitten de juiste mineralen en vitamines in. Het juiste knaadierenvoer voorkomt een hoop gezondheidsproblemen.

5. Snacks

Iedereen houdt ervan om af en toe verwend te worden. Zo ook jouw knaagdier(en). Snacks zijn daarop het juiste antwoord. Schaf daarom snacks aan met de juiste voedingsmiddelen. Een ideale beloning.

6. Speelgoed

Beweging is goed. Niet alleen voor mensen, ook voor dieren. Speelgoed als tunnels, huisjes, hangmatten en dergelijke speeltjes zorgen dan ook dat jouw knaagdier in beweging blijft.

7. Geur verwijderaars

Al heb je het hok nog zo goed ingericht. De uitwerpselen van jouw knaagdieren kunnen voor veel stank zorgen. Een geurvreter is handig om de geur te verwijderen of neutraliseren.