Feedomatic Automatische voerbak 12kg

Special Price 39,50 Regular Price 39,95
Op voorraadBesteld voor 21:30, morgen in huis!
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Maak kans op leuke prijzen door een productbeoordeling achter te laten. Zo weten wij én andere dierenliefhebbers meteen wat je van het product vindt. Bovendien spaar je hiermee voor gratis producten.

Specificaties

De Feed O Matic 12 kilogram beschermt het kippenvoer en daarmee de kippen tegen ongedierte. Deze versie waarin 12 kg kan, is geschikt voor normale tot grote kippenrassen.

+ Alleen de kippen kunnen bij het voer, dit helpt tegen ongedierte.
+ De tussenschotjes en de morsrand voorkomen dat er voer wordt geknoeid of uitgekrabd wordt.
+ De hoeveelheid voer die uit de automatische voermachine komt is te regelen.
- Minder geschikt voor krielkippen omdat de voerbak pas opengaat vanaf een gewicht van 450 gram.

Deze Feed O Matic met een inhoud van 12 kg is een trapbak. De voederbak zelf is van metaal. De bovenkant, de trede en de lade waarin het voer komt zijn van kunststof en hebben een groene kleur. Doordat de machine alleen opengaat als er een bepaalde hoeveelheid aan gewicht op de trede komt, zullen ratten, muizen, vogels en ander ongedierte niet bij het voer kunnen. Dit beschermt niet alleen het voer, maar ook de kippen. Ongedierte kan namelijk ziektes op jouw kippen overbrengen. Doordat het voer niet beschikbaar is voor het ongedierte, zullen ze ook veel minder snel in het kippenhok zijn.

Hoe werkt de Feed O Matic?
Wanneer je kippen op de trede van de voermachine gaan staan, gaat de klep die het voer afschermt open. Zodra de kippen weer van de trede afstappen, gaat de klep weer dicht. Hierdoor kunnen je kippen eten wanneer ze willen zonder dat het voer de hele dag wordt blootgesteld aan ongedierte.

De hoeveelheid voer die uit de bak komt is in te stellen. Daarnaast kun je gemakkelijk bepalen bij welk gewicht de voermachine moet opengaan. Bij de Feed O Matic waarin 12 kilogram aan voer kan, kun je de voermachine open laten gaan vanaf 450 gram. Verder kun je de voerbak open laten gaan vanaf 600, 1200, 1600 of 2500 gram. Wanneer je kippen 2700 gram wegen, kun je bijvoorbeeld de hoogste stand kiezen (van 2500 gram).

De Feed O Matic installeren
De Feed O Matic wordt geleverd als een bouwpakket. De voedermachine is gemakkelijk in elkaar te zetten binnen 10 minuten. De bijgeleverde handleiding is gemakkelijk en inclusief duidelijke afbeeldingen.

De eerste dagen kun je het beste een steen op de trede leggen. Hierdoor wennen de kippen aan de voederbak. Lok de kippen naar de voerbak met een kippen tussendoortje zoals meelwormen of de insectenmix.

  • Deze automatische broedmachine is ook geschikt voor in de winter.
  • Het plastic is beschermt tegen UV-licht, waardoor het plastic nauwelijks verkleurd in de zon.
  • De deksel van de voedermachine wordt automatisch vergrendelt.
  • De tussenschotjes en de morsrand zorgen ervoor dat het voer niet uit de machine gekrabd kan worden.
  • De kunststof trede is niet schadelijk voor kippenpoten.

Afmetingen: 54x35,5x25,5 cm
Gewicht: 7,2 kg
Maximale hoeveelheid voer: 12 kg

Product specifications
Meer informatie
Merkfeedomatic
Art.nr.OL_0009
EAN8718426007580
Prijs39,95
Gewicht6.9kg
MateriaalMetaal/Kunststof