Elk knaagdier heeft zijn eigen wensen bij een schuilplaats in het hok. De meeste knaagdieren leven onder de grond. De ruimte waarin ze in de natuur schuilen is nauw en donker. Als de schuilplaats te ruim en te licht is, voelen ze zich niet veilig.

Op het moment dat je een goede schuilplaats voor je hamster of konijn hebt, zullen ze met meer plezier door het hok heen lopen. Ze weten immers dat, als er onraad is, ze altijd naar hun verstopplaats kunnen rennen om te schuilen. Er zijn meerde mogelijkheden voor een schuilplaats:

  • Een kant en klaar huisje voor je knaagdier, waar ze in of onder kunnen kruipen.
  • Genoeg bodembedekking en nestmateriaal zodat ze zelf een holletje kunnen maken.

Schuilplaats knaagdier kopen

Kies een schuilplaats uit die zoveel mogelijk knaagdier bestendig is. Dat is moeilijk want het blijven knaagdieren en die willen aan alles knagen. Kies daarom altijd voor een materiaal dat niet schadelijk is voor jouw knaagdier. Een geschikte schuilplaats is niet te groot en donker, maar ruim genoeg om er een nestje in te maken. Ze zullen er dan gretig gebruik van maken door er regelmatig in te slapen. Geef ze wat nestmateriaal zoals hooi, stro of watten en ze zullen je erg dankbaar zijn.

Heb je vragen of wil je advies over het houden van knaagdieren dan helpt onze klantenservice je graag verder.